Az alábbi gomb megnyomásával és adataim elküldésével hozzájárulok ahhoz, hogy kapcsolatfelvétel céljából elküldött adataim kezeljék.
  A teljes adatvédelmi szabályzat megismerése érdekében kattintson ide.

  Vissza a suliba: 4 módszer, hogy kevésbé legyen fájdalmas

  Lassan megint eljön az évnek az a szakasza, amelyet a szülők már alig várnak, viszont a gyerekek rettegnek tőle: az iskolakezdés. A hosszú nyári szünet után nem egyszerű visszaülni az iskolapadba. Hogy megkönnyítsük, összegyűjtöttünk négy módszert, amelyek segítségével simábban mehet minden, és az iskolakezdés már nem is tűnik olyan kemény diónak.

  1. Időben készüljünk rá!

  Nem reális elvárás, hogy egyik napról a másikra reggel háromnegyed hétkor pattanjunk ki az ágyból a vekker csörgésére, ha előtte hajnali kettőig fent voltunk. Érdemes már az iskolakezdés előtt egy héttel korábban lefeküdni, és korábban is kelni. Így sokkal fájdalommentesebben visszaszokhatunk a korán kelésre, és nem feltétlenül kell rögtön tíz csésze kávéval indítani a napot. A gyerekeket is ugyanezzel a módszerrel szoktassuk rá a korai kelésre, így kevesebb lesz a reggeli idegeskedés.

  2. Lista a teendőkről

  Írjunk össze mindent, amit be kell szerezni vagy el kell intézni. Így látni fogjuk, mennyi minden megvan már, és legyőzhetjük a legnagyobb ellenségünket, amely még az undok iskolatársaknál is félelmetesebb: a halogatás! Gondoljuk végig, hogy mi minden kellhet: sportfelszerelés, iskolatáska, uzsonnás doboz és az abba való finomságok. Beírattuk a gyereket a szakkörökre és foglalkozásokra?

  3. Dolgozzunk ki reggeli menetrendet!

  Erre is készíthetünk ellenőrző listát, hogy a gyerekek semmit se felejtsenek el reggelente.  Ahogy idősebbek lesznek, egyre inkább elvárható, hogy önállóan gondolkodjanak és egyedül ellenőrizzék, hogy megvan-e minden felszerelésük. Íme egy példa egy ilyen ellenőrző listára. Ezt akár ki is nyomtathatjuk, hogy kipróbáljuk, valóban segít-e reggeli rutinunkban: töltse le ingyenesen az ellenőrző listát innen.

  4.  Élvezzük ki az utolsó családdal töltött napokat!

  Ne felejtsünk el kicsit ellazulni és kiélvezni a vakáció utolsó napjait! A gyerekek nagyon gyorsan felnőnek, így figyelnünk kell arra, hogy időt szakítsunk a közös szórakozásra és beszélgetésre, hiszen ha becsöngetnek, ezt is nehezebb lesz beilleszteni a család életébe.

  Pár percet arra is érdemes rászánni, hogy anyagilag is gondoskodjunk szeretteinkről akkor is, ha mi már nem leszünk mellettük. A megfelelő biztosítás kiválasztásakor azt is figyelembe kell venni, hogy mennyi pénzre lesz szükségünk ahhoz, hogy bebiztosítsuk hozzátartozóink életét. Lehetséges, hogy nem mindenkinek van szüksége életbiztosításra. De amennyiben a házastársunk, gyermekünk, élettársunk vagy egyéb rokonunk napi megélhetése vagy akár a jelzáloghitel fizetése a mi keresetünkön múlik, igenis szükséges az életbiztosítás.

  A 4Life Directen keresztül számos különféle biztosítás közül lehet választani. Hívja a 0680-696-400-as számot, és munkatársunk készséggel segít Önnek megtalálni a legjobb megoldást!


  A blogon található tartalom csak tájékoztatásul szolgál, és az nem minősül pénzügyi tanácsadásnak. Bár az itt található információk pontossága és teljessége érdekében minden ésszerű erőfeszítést megteszünk, a 4Life Direct kizárja a felelősségét a nyomdahibáért, elavult információért vagy hibákért.